Чемпионат NORCECA - Женщины

Чемпіонат NORCECA - Чемпіонат світу серед жіночих збірних Північної, Центральної Америки та країн Карибського басейну. Турнір проводиться Конфедераціїя Північної, Центральної Америки та Країн Карибського басейну (NORCECA). Перший турнір відбувся у 1969 році. Збірна США є найбільш успішною командою в історії чемпіонату, з 17 титулами чемпіонів. Куба посідає друге місце з 12 титулами, а Мексика знаходиться на третьму місці з 4 титулами.

Чемпіонат NORCECA є важливою подією в світі волейболу, оскільки він служить кваліфікаційним турніром до чемпіонату світу. Команди, які посідають перше і друге місця на чемпіонаті NORCECA, отримують автоматичний допуск до чемпіонату світу.

Чемпіонат NORCECA є популярною подією серед уболівальників. Ігри часто проходять на стадіонах, де збираються тисячі глядачів. Збірна США є однією з найпопуляреніших команд на чемпіонаті, і її ігри часто збирають аншлаги.

Чемпіонат NORCECA є важливим турніром у світі волейболу. Він служить кваліфікаційним турніром до чемпіонату світу і є популярною подією серед уболівальників.