Северная и Центральная Америка - Чемпионат мира - Квал.

ТурЧемпіонат світу з футболу серед чоловічих збірних КОНКАКАФ — футбольний турнір, який визначає представників КОНКАКАФ на чемпіонаті світу з футболу серед чоловічих збірних. Турнір було засновано під назвою «Чемпіонат націй КОНКАКАФ» у 1963 році. До 1985 року переможець турніру отримував пряму путівку на чемпіонат світу, а команда, що зайняла друге місце, брала участь у міжконтинентальному стиковому матчі. З 1986 року формат турніру було змінено, і всі три найкращі команди КОНКАКАФ отримували пряму путівку на чемпіонат світу, а четверта команда брала участь у міжконтинентальному стиковому матчі.

У 1998 році турнір було перейменовано на «Чемпіонат світу з футболу КОНКАКАФ». З 2000 року формат турніру було змінено знову, і всі чотири найкращі команди КОНКАКАФ отримували пряму путівку на чемпіонат світу.

Чемпіонат світу з футболу серед чоловічих збірних КОНКАКАФ проводиться кожних чотири роки, зазвичай у червні. Всього було проведено 23 турніри, в яких брали участь 35 збірних. Найбільшу кількість перемог на турнірі здобула збірна Мексики — 11 разів.